2017 v kinách: 9 najlepšie hodnotených filmov roka

2017 v kinách: 9 najlepšie hodnotených filmov roka

Vitajte vo svete filmového umenia, kde sme sa rozhodli zhodnotiť 9 najlepšie hodnotených filmov roku 2017. Ak ste sa chceli pustiť do sledovania kvalitných filmov, ide o skvelú príležitosť spoznať tieto perly kinematografie. Poďte s nami na cestu cez rôzne žánre a objavte, čo nám minulý rok priniesol na striebornom plátne!

Najlepšie dramatické filmy, ktoré si nenechajte ujsť

2017 bol skutočne bohatým rokom pre dramatické filmy, ktoré si nenechajte ujsť. Tento zoznam zahŕňa 9 najlepšie hodnotených filmov roka, ktoré vás určite ohromia a nechajú váš hlas vyschnutý od emocionálne náročných zážitkov. Tieto filmy nám ponúkajú pohľad do hlbokých emócií, komplexných postáv a nabitých príbehov, ktoré nás nebudú nechať ľahostajnými.

Tento výber je zostavený z ohlasov kritikov a divákov, ktorí neprestali chváliť tieto diela za ich vynikajúcu réžiu, herecké výkony a napínavý príbeh. Ak ešte nemáte plány na večer, určite sa pozerajte na niektorý z týchto filmov a pripravte sa na nezabudnuteľnú filmovú jazdu, ktorá vás dostane od smiechu až po slzy.

Nenechajte si ujsť tieto dramatické šperky z minulého roku a zaručene nebudete ľutovať svoj výber. Čakajú na vás hodiny napätia, prekvapení a emotívnych momentov, ktoré vám dodajú nový pohľad na svet a posilnia vašu vášeň pre filmovú tvorbu.

Nevídané komédie, ktoré vás roztancujú

Nevídané komédie, ktoré vás roztancujú

V roku 2017 sme boli svedkami niekoľkých úžasných komédií, ktoré neodolateľným humorom a zábavnými príbehmi dokázali rozveseliť divákov po celom svete. Tieto filmy sú skutočným príkladom kvalitného humoru a dokážu vás roztancovať až do úmoru. Pozrime sa spolu na 9 najlepšie hodnotených filmov roku, ktoré boli v kínach nevídaným trhákom.

  • Girls Trip – Jeden z najväčších hitov roka, tento film vám garantuje nezabudnuteľné zážitky a smiech.
  • The Big Sick – Tento originálny príbeh o láske a záchrane je úplným zlatým klenotom v komediálnej branži.
  • Thor: Ragnarok – Okrem akčných scén tento superhrdinský film ponúka aj nepretržitý smiech a vtipné dialógy.
  • Just Getting Started – Komédia s hviezdami Morganom Freemanom a Tommym Lee Jonesom, ktorá vám ukáže, aké zábavné môže byť dôchodkový život.
  • The Disaster Artist – Tento film je pravdepodobne najzábavnejší záznam o tvorbe najhoršieho filmu vôbec, The Room.

Všetky tieto nevídané komédie nás počas minulého roka nečakane prekvapili svojím vtipom, charizmou hercov a nadpriemernými hodnoteniami od diváckej verejnosti. Ak máte radi smiech, tieto filmy nesmiete nechať ujsť!

Emocionálne dokrúšenie: akčné a dobrodružné filmy

V roku 2017 sme sa mohli tešiť na skvelé emocionálne zážitky v kine. Akčné a dobrodružné filmy nás vtiahli do sveta plného vzrušenia, napätia a adrenalínu. Medzi najlepšie hodnotené filmy patrili:

  • Wonder Woman – Príbeh o neohrozenom hrdinstve a bojazni medzi bohmi a ľuďmi.
  • Logan – Epické zakončenie legendárnej postavy Wolverina, plné emocionálnych momentov.
  • Thor: Ragnarok – Komický a akčný film o Thore, ktorý musí zachrániť svoj domov Asgard pred zkázou.

Horory, ktoré vás dostanú a nechajú vás v napätí

Horory, ktoré vás dostanú a nechajú vás v napätí

V roku 2017 sa na filmovom plátne objavila celá rada hororov, ktoré vás dostanú a nechajú vás v napätí. Ak patríte medzi fanúšikov tohto žánru, určite si nesmiete nechať ujsť týchto 9 najlepšie hodnotených filmov roka!

  • Get Out – Jordan Peele sa predstavil ako vynikajúci režisér a scenárista s týmto hororovým thrillerom, ktorý sa hlboko zaryje pod vašu kožu.
  • It – Táto adaptácia slávnej knižnej predlohy Stephena Kinga o strašidelnom klaunovi Pennywisovi vám zaručene vyvolá mrazenie v chrbte.
  • The Shape of Water – Aj keď možno nie je typickým hororom, Guillermo del Toro sa v tomto príbehu o láske medzi človekom a živočíšnym tvorom dotkol temných a nelidských tém.

Fantasy svety, do ktorých sa chcete ponoriť

Fantasy svety, do ktorých sa chcete ponoriť

Wonder Woman – Vstúpte do sveta legendárnej Amazonky, ktorá sa rozhodne bojovať proti zlu vďaka svojim nadľudským schopnostiam.

Thor: Ragnarok – Thor sa musí postaviť svojmu najväčšiemu súperovi, aby zachránil svoj domov Asgard pred zkázou.

Beauty and the Beast – Klasický príbeh o kráse a zvieraťe sa prebúdza v novej podobe s magickými efektami a ohromujúcimi scénami.

Biografické filmy, ktoré vás inšpirujú a pohybujú

V roku 2017 sme mali možnosť vidieť skvelé biografické filmy, ktoré nás inšpirovali a pohýbali. Tieto snímky nám priniesli príbehy skutočných ľudí, ktoré nás napĺňali emóciami a dokázali nás premýšľať nad životom. Tu je zoznam 9 najlepšie hodnotených biografických filmov roku 2017, ktoré si nenechajte ujsť:

  • Chaplin (1992) – Príbeh legendárneho komika Charlieho Chaplina
  • Bohemian Rhapsody (2018) – Život Freddieho Mercuryho, frontmana skupiny Queen
  • The Social Network (2010) – Príbeh vzniku sociálnej siete Facebook a jej zakladateľa Marka Zuckerberga
  • Joker (2019) – Dychberúci pohľad na pôvodného super zločinca z komiksov
  • The King’s Speech (2010) – Príbeh kráľa Jeremiáša VI., ktorý sa musel vyrovnať s problémom koktania
  • The Imitation Game (2014) – Životopis matematika a kryptoanalytika Ala Turinga
  • A Beautiful Mind (2001) – Rola Johna Nasha, matematického génia trpiaceho schizofréniou
  • Schindler’s List (1993) – Skutočný príbeh Oskara Schindlera, ktorý zachránil 1200 židov počas holokaustu
  • Milk (2008) – Život Harveyho Milka, prvého verejne homosexuálneho voleného úradníka v USA

Láska a romantika v najlepšom prevedení na plátne

Láska a romantika v najlepšom prevedení na plátne

Pre milovníkov umenia a romantických príbehov sú filmy skutočným pôdorysom, na ktorom sa dá oprieť. A v roku 2017 nám kiná ponúkli niekoľko skvelých snímok, ktoré nás vtiahnu do sveta lásky a romantiky v najlepšom prevedení na plátne. Tu sú 9 najlepšie hodnotených filmov tohto žánru tohto roka:

  • La La Land – Tento muzikál zachytil srdcia divákov po celom svete svojou krásnou hudbou a inšpiratívnym príbehom.
  • Call Me by Your Name – Tento film nežne a pocitovo spracováva príbeh prvej lásky medzi dvoma mladými mužmi v talianskom letnom prostredí.
  • The Shape of Water – Romantická fantasy dráma, ktorá si získala divákov svojou originálnosťou a inovatívnym prístupom k žánru.

Podmanivé dokumentárne filmy so silnými príbehmi

Podmanivé dokumentárne filmy so silnými príbehmi

V roku 2017 sme boli svedkami mnohých podmanivých dokumentárnych filmov, ktoré sa vyznačovali silnými príbehmi a dojímavými zápletkami. Tieto filmy nás zaviedli do sveta neznámych príbehov a zároveň nás inšpirovali k zamysleniu nad vlastnými hodnotami a presvedčeniami.

Medzi 9 najlepšie hodnotené filmy tohto roku patrili „Kedi“, dokument o divokých mačkách v Istanbule, „I Am Not Your Negro“, ktorý nám priblížil pohľad na rasizmus v Amerike cez očami Jamesa Baldwina, a „Jane“, ktorý nás zaviedol do sveta slávnej antropologičky Jane Goodallovej.

Film Hodnotenie
Kedi 4.5/5
I Am Not Your Negro 4.8/5
Jane 4.7/5

Animované filmové poklady pre deti aj dospelých

Animované filmové poklady pre deti aj dospelých

V roku 2017 sme mali možnosť vidieť mnoho skvelých animovaných filmov, ktoré oslovili nielen deti, ale aj dospelých. Medzi nimi sa nachádzali skutočné filmové poklady, ktoré stoja za pozretie. Tu je zoznam 9 najlepšie hodnotených animovaných filmov tohto roka, ktoré vás určite nechajú nadšených.

  • Krúdyho dedičstvo – pôsobivý príbeh o odvážnej dievčine a jej dobrodružstvách v hĺbkach oceána.
  • Pozvánka do pohárikov – komediálny hit, ktorý vás pobaví a zároveň pohltí svojou kreativitou.
  • Moana: Cesta za legendami – dojímavý príbeh plný mágie a dobrodružstva, ktorý vás zaručene neurazí.
  • Zootropolis: Mesto zvierat – vtipný a zároveň poučný film, ktorý sa stane obľúbeným nielen medzi deťmi.

Kľúčové poznatky

Dúfame, že vám tento zoznam najlepších filmov roku 2017 poskytol inšpiráciu na pár večerov plných skvelých filmových zážitkov. S vynikajúcou rozmanitosťou žánrov a príbehov, ktoré sme v tomto roku mohli vidieť na veľkom plátne, si môžeme byť istí, že v kinosálach nás ešte veľa prekvapení čaká. Nezabudnite sledovať naše tips pre najlepšie filmy aj v budúcnosti!
2017 v kinách: 9 najlepšie hodnotených filmov roka

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *